Tips før du tar opp et lån uten sikkerhet

lån

Et lån uten sikkerhet kan være en løsning hvis du trenger penger raskt. Et forbrukslån kan også være svært kostbart, så det er viktig å undersøke med flere tilbydere av forbrukslån. Det finnes mange tilbydere, og ved å sammenligne betingelsene vil du finne det beste tilbudet som passer for deg. Du kan lese mer om lån her : http://no.wikipedia.org/wiki/Forbruksl%C3%A5n og sammenligne lån her: http://www.xn--lnutensikkerhetguide-wzb.no/

Hva koster lånet deg?

Før du tar opp forbrukslån må du være sikker på hva lånet vil koste deg.  Husk at det ikke bare er renten som er viktig. Gebyrer er også en del av kostnadene, og jo lenger nedbetalingstid du velger, jo større blir kostnadene for lånet. Den effektive renten inkluderer alle omkostninger, og når du sammenligner lånerenten må du sammenligne den effektive renten hos alle tilbyderne. Den nominelle renten angir kun rentesatsen på lånet, og gir deg ikke svar på hva lånet faktisk vil koste deg. Jo kortete nedbetalingstid du velger, jo lavere blir den totale kostnaden for lånet.

Sett opp et budsjett

Du må tenke gjennom hvor mange penger du kan avse hver måned til nedbetaling av lånet. Sett opp et budsjett for din privatøkonomi. List opp din inntekt og alle utgifter du har hver måned i løpet av et år. Noen regninger skal kun betales 1-2 ganger i året, og er du smart setter du av et fast beløp hver måned til å dekke disse samt et fast beløp til uforutsette utgifter. Når du har oversikt over din økonomi ser du hvor mye du kan betale hver måned på et forbrukslån, og beregne hvor lang nedbetalingstid du må ha. Bruk en lånekalkulator som hjelpemiddel til å finne ut av hva som kan være best for deg. Mange av tilbyderne har en lånekalkulator som du enkelt kan regne ut hva du skal betale pr. måned og antall år for nedbetaling på ønsket beløp.

Skattefradrag på forbrukslån

Du får 28 % skattefradrag på rentene av forbrukslånet. Dette forutsetter selvfølgelig at du har skattbar inntekt. Hvis du for eksempel betaler kr 1000 i renter/gebyrer i året, vil du betale kr 280 mindre i skatt.

Forsikring av lånet

Mange lånegivere tilbyr forsikring til sine lånekunder. Dette er et frivillig tillegg som kan være aktuelt for noen. Mot å betale litt ekstra hver måned sikrer du deg at du kan få slettet eller ettergitt deler av lånet hvis du for eksempel blir syk og mister inntektsgrunnlaget ditt. Det er viktig å sammenligne både forsikringsvilkår og pris før du tar en avgjørelse på om forsikring er aktuelt for deg.

Bruk lånekalkulator

Mange utlånere har en lånekalkulator på sin nettside. Bruk denne for å se hvor mye du må betale hver måned for det lånet du ønsker deg.

Sammenlign flere tilbydere

Det er stor forskjell på renter og kostnader hos de forkjellige tilbyderne.  Før du tar opp lånet bør du derfor undersøke priser og vilkår hos 4 eller 5 ulike tilbydere.  Det er mange som tilbyr lån uten sikkerhet, men ofte til en høy pris. Når du vet hvilket lånebeløp du trenger, og hvor lang nedbetalingstid du ønsker å ha, blir det lettere å se forskjellene. Den effektive renten og samlet tilbakebetalingsbeløp blir da lett å sammenligne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s