Hva er et smålån uten sikkerhet?

lan

Det er enda alt for lenge til lønninga eller stipendet kommer, og man begynner å merke at pengene ikke strekker til. Dukker det så opp noe uforutsett, så er man muligens på bar bakke. Hvor skal man skaffe 5000 kroner fra på dagen? Dersom man ikke har venner eller familie som kan stille opp på så kort varsel – eller ønsker å plage disse – så finnes det heldigvis noe som heter smålån. I denne artikkelen skal vi fortelle deg alt du trenger å vite om denne typen lån! Du kan også lese mer om smålån på www.forbrukslån.no eller Finansportalen.

Hva er så et smålån?

Der man med et vanlig forbrukslån kan søke om å låne hele 500 000 kroner, så begrenset smålån seg til langt mer beskjedene summer. Her trenger du bare å sende en kortfattet søknad, og sannsynligvis er pengene inne på kontoen din senere samme dag – ofte skjer det i løpet av timer. Faktisk så er slike lån så enkle at man hos noen tilbydere bare trenger å sende en tekstmelding med personlige detaljer, for her er det ikke noen kredittsjekk og så videre innblandet.

 

Vi skiller mellom to typer smålån. Det første vi skal snakke om er «ekte» smålån. Her kan man sjeldent låne mer enn 10 000 kroner, og de fleste tilbyderne holder seg til summer mellom 1000 til 5000 kroner. Den største fordelen med slike smålån er at pengene utbetales raskt, og at man kan søke selv om man har betalingsanmerkninger. De aller fleste får nemlig søknadene sine innvilget, med mindre man har misligholdt ekstremt mange lån tidligere.

Det man må tenke over med et smålån er, at selv om det er enkelt å få tak i et, så bør man aldri ta opp et slikt lån med mindre man virkelig har behov for det. Renten er nemlig skyhøy i forhold til vanlige forbrukslån, og kan ofte være på flere hundre prosent. Dette er rett og slett fordi at nedbetalingstiden også er veldig kort, slik at man hos flere banker må betale ned lånet innen 1 måned. Gjør man ikke det – så kan konsekvensene bli svindyre for din egen del.

Hvem tilbyr slike lån?

Folkia er en av de mest populære tilbyderne av norske smålån. De lar deg låne mellom 1-5000 kroner på dagen, og er kjent for sine effektive utbetalinger. Faktisk så er søkeprosessen her så enkel at man bare behøver å sende en SMS, og så får man pengene utbetalt. Andre tilbydere av smålån, som strekker seg litt lengre og kanskje minner mer om forbrukslån, er Thorn og L’EASY. Begge disse lar deg låne opp mot 50 000 kroner, men også betydelig mindre summer. Her kan man altså søke om et lån til for eksempel scooter til poden, uten at det behøver å koste deg skjorta i gebyrer og kostnader.

 

Mer om minilån:

https://www.xn--forbruksln-95a.no/smalan/

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s